Ursonate -Kurt Schwitters – Interpretació a càrrec de:Oriol Ponsatí-Murlà

Escrito en Editorial, General, Sobre art el dia 30 de octubre de 2008 , por Nora

Val la pena veure aquest vídeo:


 

 

 

 

 

 

 

http://es.youtube.com/watch?v=217uUWZOguw

Tags:

La galeria Esposta ens envia el vídeo de l’exposició de Petit Format “Aleph”

Escrito en Exposicions, General el dia 29 de octubre de 2008 , por Nora

Entreu aquí:

http://it.youtube.com/watch?v=GOvf7iRSxLc

Tags:

Inauguració 23 d’octubre Heterònims de Marga Ximenez

Escrito en Exposicions, General el dia 14 de octubre de 2008 , por Nora

 

Dins el marc de l’any del nostre DESÉ ANIVERSARI      

Nora Ancarola i Marga Ximenez es complauen a convidar-vos a la inauguració que tindrà lloc el proper 
you are cordially invited to view my current work 

dijous 23 d’octubre a les 20 h

EXPOSICIÓ FUNDADORES: PART I

Marga Ximenez
Heterònims

del 23 d’octubre al 22 de novembre de 2008

 

obert  de dimarts a divendres de 17 a 20.30h
dissabtes visites concertades


MX Espai 1010 
Llibreteria 7  principal – 08002 BARCELONA . Tel:  (34) 933 106577 – 669 517227 
www.mxespai.com – mxespai@mxespai.com


Amb la col.laboració de la Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació
nota-premsa-heter
Tags:

Exposició de la VII Edició de Petit Format a Verona – ALEPH (al mes d’abril)

Escrito en Exposicions, General el dia 5 de octubre de 2008 , por Nora

http://esposta.net/blog/

L’ART COM A SECRET

Per Lola Donaire

En sabem tan poca cosa de l’origen de la humanitat com de la vida i el món, però un dia es va convenir amb que aquest orígen era un, únic i absolut. El politeïsme resultava massa relatiu, inassolible, incontrolable i s’havia d’ordenar el  univers en torn a un poder que justifiquès la unicitat humana, explicar la creença en un “esser” centrat i un orígen comú i universal.

Aquesta concepció de l’únic-originari ha impulsat totes les ciències a buscar el primer moment de l’univers,  la primera cèl.lula de la vida, la partícula més petita de la matèria, el primer esser humà, la societat humana més antiga. Donat que tot parteix de l’1, de que aquest 1 és inexplicablement poderós I que pot ser d’una grandesa insospitada i una petitesa infinita, tal i com corrobora la ciència i com la poeisa és capaç d’imaginar,  quan en l’art s’explora el més menut sembla  posar l’atenció en alguna cosa que té un sentit de “principi”, a la vegada ocult i allunyat de tota espectacularitat.

Les i els artistes tracten de concentrar la mirada i fixar l’interès en diversos aspectes, freqüentment en allò que passa desapercebut I més probablement desatès. Algunes vegades rastregen i rescaten alguna cosa del primigeni, altres mostren que l’emoció apassionada no necessita d’una forma de representació pretenciosa ni requereix de la fastuositat teatral; en altres occasions destaquen com els petits actes quotidians adquireixen una gran importància al reflexar dessitjos inconscients, normalment irreconeixibles. Pel contrari, al mundà es contraposa el que considerem conscientment relevant i aquella rellevància ens es presentada, paradoxalment de forma velada I molt senzilla encara que per això s’hagin utilitzat mitjans tecnològics sofisticats.

El menut convida a una observació atenta, a penetrar-lo amb mirada d’òptica microscòpica i requereix d’un espectador pacient i interessat, doncs en la petitesa s’amaguen secrets íntims o públics, personals o comuns. Allò que només pot suggerir i revelar a les mirades inquisitives  i escapar de les mirades superficials sol trobar-se en els llocs més impensables, representat de les maneres més extranyes, sens dubte per a escapar de l’evidència. La revelaciò d’un secret tan sols el mereix qui s’hi afanya i persisteix en descobrir-lo i això es el que contribuiex a que l’ocult s’ompli de misteri. En l’art es troba implicit la possibilitat de contenir i generar el secret com una qualitat primera, i a l’igual que l’1 és present en tot, l’art com a secret es pot trobar a tot arreu.

   

  

 

Tags:

Imatges exposició TPK

Escrito en Exposicions, General el dia 5 de octubre de 2008 , por Nora


   

Tags: