Metamorfosis 10

Escrito en Editorial, Exposicions, General, Sobre art el dia 19 de octubre de 2009 , por Nora
 Inauguració i presentació el divendres 16 d’octubre a les 20h. 

http://boek861.blog.com.es/2009/10/21/metamorfosis-10-inauguracion-de-exposicion-en-barcelona-7214435/

Presentació José Blanco

Poesia, acció i experimentació, amb la participació dels autors/es  de Barcelona presents al projecte:

Pere Sousa-Merz Mail, Àngels J. Sagués, Jose Blanco, Óscar Sotillos, Agustí Calvo Galán i Sergi Quiñonero. 

    

Exposició del 16 d’octubre al 30 de novembre
tots els dimarts de 11 a 14h i de 17 a 20.30h
tota la setmana visites concertades
 Nora Ancarola / Marga Ximenez
Directores 
 MX Espai 1010 / Edicions 1010
 Llibreteria, 7  pral. Barcelona 08002
 Tel: 34 933 106 577 – 34 669 517 227
 http://www.mxespai.com - mxespai@mxespai.com
 http://www.edicions1010.com – info@edicions1010.com
 amb la col·laboració de:
 Generalitat de Catalunya
 Departament de Cultura i
 Mitjans de Comunicació
Metamorfosis és revista sense periodicitat fixa de les que es coneixen com ensamblades. Coordinada pel poeta José Blanco (Barakaldo, 1965) des de 1998, sorgeix inspirada per la filosofia del mail-art: correspondre amb la pròpia obra a l’obra rebuda. Així cada col·laborador suma el seu treball al de la resta de participants en una compilació que es distribueix entre els propis implicats i centres de documentació, fonamentalment. 
Al llarg dels seus onze anys i onze números, en els que ha reunit col·laboracions de prop de 200 artistes internacionals, aquesta singular publicació ha fet honor al seu nom. La principal premissa de la revista és la transformació, per això a cada número han variat els suports, formats i temes, i proposta rere proposta s’ha buscat sempre recompensar la generositat dels participants exhibint el resultat en una o diverses exposicions. 
La present mostra correspon a l’edició més camaleònica, si és possible, de les realitzades fins a dia d’avui, la nº 10, ja que es va camuflar en la passada Bienal de Poesía Experimental de Euskadi – ex!poesía 08 (celebrada entre Bilbo, Barakaldo, Sestao i Leioa a la tardor de 2008), compartint el seu espai expositiu i el seu catàleg. Com a resultat 77 autors i autores de 12 països reflexionen al voltant d’un fet inherent a tot procés creatiu: la transformació. 
 Metamorfosis es una revista sin periodicidad fija de las que se conocen como ensambladas. Coordinada por el poeta José Blanco desde 1998, surge inspirada por la filosofía del mail-art: corresponder con la propia obra a la obra recibida. Así cada colaborador suma su trabajo al del resto de participantes en una compilación que se distribuye entre los propios implicados y centros de documentación, fundamentalmente.

A lo largo de sus once años y once números, en los que ha reunido colaboraciones de cerca de 200 artistas internacionales, esta singular publicación ha hecho honor a su nombre. El principal presupuesto de la revista es la transformación, por eso en cada número han variado los soportes, formatos y temas, y propuesta tras propuesta se ha buscado siempre recompensar la generosidad de los participantes exhibiendo el resultado en una o varias exposiciones. 
La presente muestra corresponde a la edición más camaleónica, si cabe, de las realizadas hasta la fecha, la nº 10, ya que se camufló en la pasada Bienal de Poesía Experimental de Euskadi – ex!poesía’08 (celebrada entre Bilbao, Barakaldo, Sesto y Leioa en el otoño de 2008), compartiendo su espacio expositivo y su catálogo.
Como resultado 77 autores y autoras de 12 países reflexionan en torno a un hecho inherente a todo proceso creativo: la transformación.

 

 

 

 

 

 

 

Tags: ,